AZURIT

FAJTÁI:

  • Azurit-malachit

SZÍN

Mélykék

CSAKRA

Homlokcsakra, megmérettetők köve

JELLEGZETESSÉGEI

Az azurit irányítja a médiumi és az intuitív képességek fejlődését. A megvilágosodás elérésében támogatja a lelket. Tisztítja és serkenti a harmadik szemet, valamint összekapcsolja a spirituális útmutatással. Magasabb szintre emeli a tudatot, és nagyobb irányítást biztosít a spirituális világ felfedezésében. Az azurit gyógyító hatása erőteljes, megkönnyíti annak megértését, hogy az elme és az érzelmek milyen nagymértékben befolyásolják a testi egészséget.

Mentálisan:

Az azurit világossá teszi a véleményt, új távlatokat nyit és kiszélesíti a gondolkodásmódot. Oldja a kommunikációt régóta zavaró blokkokat, serkenti az emlékezetet. Megkérdőjelezi a valóságról eddig alkotott nézeteinket, és arra ösztönöz, hogy a megrögzött hiedelmeinket magunk mögött hagyva vállalkozzunk az ismeretlen megismerésére, így mélyebben bepillanthassunk egy új valóságba. A régi meggyőződéseinket a tudatos gondolkodás fokozatos igazságpróbának veti alá.

Érzelmileg:

Az azurit eloszlatja a stresszt, az aggódást, a bánatot és a szomorúságot, derűsebbé teszi az érzelmeinket. Átváltoztatja a félelmet és a fóbiákat, valamint segít felismerni, hogy miért is foglaltak el olyan fontos helyet az életünkben. Megnyugtatja azt, aki az idegessége miatt túl sokat beszél, vagy bátorítja, aki tartózkodik az önkifejezés bármilyen módjától.

GYÓGYHATÁSA

Keringési zavarok esetén stabilizáló hatású. Javítja az összpontosító képességet, segít feloldani a gátlásokat, önkritikussá tesz és segít a megmérettetések idején. Az azurit jótékonyan hat a torokproblémákra, az ízületi gyulladásra és az azok más rendellenességeire; kiegyenesíti a gerincoszlopot, míg a sejtekig hatolva helyreállít az aggyal kapcsolatban bármilyen blokkot vagy károsodást. Gyógyítja a veséket, az epehólyagot, a májproblémákat, a lépet, a pajzsmirigyet, a csontokat, a fogakat, a bőrt; és támogatja a méregtelenítést.

Segíti az embrió fejlődését a méhben. Különleges rezgése van az aggyal és a szellemi folyamatokkal: szellemi gyógyító és stresszoldó. Energiával tölti fel a finomtesteket, és újrarendezi a kapcsolatukat a fizikaival, tisztítja a csakrákat.

ALKALMAZÁSA

Viseljük a jobb kéz bőrével érintkezve.

ÖSSZENŐTT KÖVEK

Azurit-malachit

Csakra

Szívcsakra, homlokcsakra

Horoszkóp

Bak

A természeti népek Földünk védelmezőjének, a természet, az emberek és az állatok oltalmazójának tartják ezt a követ.

Enyhíti az epe- és vesekő okozta fájdalmakat. Segít az értelem és az érzelmek között összhangot teremteni, erősíti az intuíciót és az empátiát.