TURMALIN

FAJTÁI:

 • Fekete turmalin /sori/
 • Kék turmalin /indigolit/
 • Barna turmalin /drávit/
 • Színtelen turmalin /akroit/
 • Zöld turmalin /verdelit/
 • Többszínű drágakő turmalin /elbait/
 • Rózsaszín turmalin
 • Bíbor-ibolyalila turmalin
 • Vörös turmalin /rubellit/
 • Görögdinnye turmalin
 • Sárga turmalin
 • Fekete turmalin csillámmal
 • Fekete turmalinpálcák kvarcban
 • Turmalin lepidolittal

SZÍN

Fekete, barna, zöld, rózsaszín, vörös, sárga, kék, görögdinnyeszínű, kék-zöld

HOROSZKÓP

Kos, Mérleg, Skorpió, Bak

JELLEGZETESSÉGEI

A turmalin tisztítja, szűri és finomabb rezgésűvé alakítja át a tömör energiát. Földeli a spirituális energiát, megtisztítja és kiegyensúlyozza a csakrákat és védőburkot képez a test körül.

A turmalin sámánikus kő, amely a rituálék alatt védelmet biztosít. Alkalmas kristályjóslásra, hagyományosan pedig arra használták, hogy nehéz időszakokban rámutasson, ki vagy mi okozza a gondokat; valamint jelezze a jó irányt, amelyen haladni kell.

A természetes módon képződött turmalinpálcák a gyógyítás hasznos eszközei. Megtisztítják az aurát, elmozdítják a blokkokat, szétszórják a negatív energiát, és megmutatják, miként lehet megoldani különleges problémákat. Remekül kiegyensúlyozzák és összekapcsolják a csakrákat. Fizikai szinten pedig újra egyensúlyba hozzák a meridiánokat.

A turmalin szorosan kapcsolódik a tündérvilág energiáihoz, s rendkívül hasznos a kert és a növények számára. Természetes rovarirtóként viselkedik: távol tartja a kártevőket, ha pedig elássuk a termőtalajba, egészséges és gazdag termést biztosít.

Pszichológiailag:

Elősegíti önmagunk és mások megértését, feltárja előttünk énünk mélységeit, erősíti az önbizalmat, és enyhíti a félelmet. Száműzi azt az érzést, hogy áldozatok lennénk, ugyanakkor vonzza a lelkesedést, a könyörületet, a toleranciát és a fellendülést.

A turmalin hatékony mentális gyógyító:

Egyensúlyba hozza a jobb és a bal agyféltekét, valamint pozitívakká alakítja át a negatív gondolkodásmintákat. Összehangolja a mentális folyamatokat, a csakrákat. Hasznos segítség a paranoia kezelésében és a diszlexia megszüntetésében, mivel javítja a kéz és a szem közötti koordinációt, valamint a kódolt információk fogadását és megértését.

Érzelmileg:

A vörös, a sárga és a barna turmalin jótékonyan hat a szexuális és érzelmi zavarokra, amelyek a libidó csökkenése mögött húzódhatnak meg.

Fizikailag:

Oldja a feszültséget, ami nagyon hasznossá teszi a gerincoszlop ívének kiigazításában. A testen belül kiegyensúlyozza a férfi- és a női energiát.

GYÓGYHATÁSA

A turmalin oldalán a barázdák elősegítik az energiaáramlást, s ugyancsak azoknak köszönhető gyógyító, energianövelő és blokkoldó hatása. A különböző színű turmalinok mindegyikének egyedi gyógyító képessége van.

ALKALMAZÁSA

Viseljük, vagy helyezzük el a célnak megfelelően! A meridiánok élénkítéséhez úgy helyezzük el, hogy csúcsa az energiaáramlás irányába mutasson! Kitűnő hatásúak az elixírjei, amelyek gyorsan és hatékonyan dolgoznak.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK ÉS FAJTÁK

Az általános jellegzetességek mellett a különböző színű turmalinoknak egyedi tulajdonságaik is vannak:

Fekete turmalin /sori/

Csakra

Gyökércsakra, homlokcsakra

Védelmet nyújt a mobiltelefonok, az elektromágneses szmog, a sugárzás, a varázslat és a betegségre vonatkozó átkok, valamint mindenfajta negatív energia ellen. A gyökércsakrával áll kapcsolatban, földeli az energiát és növeli a fizikai vitalitást, eloszlatja a feszültséget és a stresszt. Megtisztítja a negatív gondolatokat, erősíti a könnyed magatartást és az objektív semlegességet, amelyhez tiszta és racionális gondolkodásmód társul. Pozitív hozzáállásra ösztönöz, függetlenül attól, hogy milyenek a körülmények, valamint fokozza az önzetlenséget és a gyakorlati kreativitást.

A gyógyításban, ha a fekete turmalint úgy helyezzük a testre, hogy a csúcsa kifelé mutasson, kivonja a negatív energiát. Véd a legyengítő betegségekkel szemben, erősíti az immunrendszert; jótékonyan hat a diszlexiára és az ízületi gyulladásra, csillapítja a fájdalmat és összehangolja a gerincoszlopot. Erősíti a mozgásszervi izmokat, serkenti a vérellátást és az anyagcserét, segít a koncentrációs és memóriazavarokon.

Viseljük a nyak körül, vagy tegyük saját magunk és az elektromágneses forrás közé!

Kék turmalin /indigolit/

Csakra

Torokcsakra, homlokcsakra, bizniszkő

Aktiválja a torokcsakrát és a harmadik szemet, valamint spirituális szabadságra és tiszta önkifejezésre ösztönöz. Ez a szín elősegíti a látomásokat, megnyitja az utat mások szolgálata előtt, támogatja a hűséget, az erkölcsöt, toleranciát és az igazságszeretetet. A békesség sugarát hordozza, eloszlatja a szomorúságot és a blokkolt érzéseket, óvatosan a felszínre hozza őket, hogy gyógyíthatóak és megszüntethetőek legyenek, valamint fejleszti a belső felelősségérzetet. Arra tanít, hogy harmóniában éljünk a környezetünkkel. Kitűnő kő a gyógyítók számára, mivel megakadályozza, hogy hozzájuk tapadjon a negativitás. Növeli az önállóságot, segíti az érvényesülést. az üzletemberek kövének tartják.

A gyógyításban az élénk kék turmalin hasznos diagnosztikai eszköz, és segít azonosítani a rendellenesség mögött meghúzódó okokat. Jótékonyan hat a légző- és immunrendszerre, valamint az agyra; korrigálja a testfolyadékok kiegyensúlyozatlanságait; gyógyítja a vesét és a húgyhólyagot, a csecsemő- és a pajzsmirigyet, a krónikus torokgyulladást. Enyhíti a nyak merevségét, serkenti  vizelet kiválasztást. Hasznos álmatlanságra, éjszakai izzadásra, arcüreggyulladásra és baktériumfertőzésekre. Hagyományosan a torokra, a gégére, a tüdőre, a nyelőcsőre es a szemre használják. Enyhíti az égéseket és megakadályozza a hegesedést. A sötétkék turmalin főleg a szem és az agy számára előnyös, valamint elixír készíthető belőle. Segít legyőzni a beszédhibákat.

A kék turmalint bárhova tehetjük, ahol rendellenesség vagy tömörödés (például vérpangás vagy gyulladással együtt járó váladék) van.

Barna turmalin /drávit/

Csakra

Gyökércsakra, szakrális csakra

Kiválóan földel, tisztítja és megnyitja a földcsakrát. Tisztítja az aurát, összehangolja és védi az, éteri testet. Fejleszti a közösségi szellemet és a társadalmi elkötelezettséget, lehetővé teszi, hogy egy népes közösség tagjai egyénenként is kellemesen érezzék magukat. Helyrehozza a rosszul működő családi kapcsolatokat és erősíti az empátiát. A barna turmalin pragmatikus, fejleszti a kreativitást.

A gyógyításban jótékonyan hat a bélrendellenességekre és a bőrbetegségekre, valamint elősegíti az egész szervezet regenerálódását. Enyhíti az ízületi gyulladásokat, segíti a nemi szervek működését.

Színtelen turmalin /akroit/

Szintetizálja az összes többi színt, és megnyitja a koronacsakrát. A gyógyításban összehangolja a fizikai és az éteri test meridiánjait.

Zöld turmalin /verdelit/

Csakra

Szívcsakra, bizniszkő

Kitűnő gyógyító és hasznos a vizualizációhoz. Megnyitja a szívcsakrát, fejleszti a könyörületességet, a gyöngédséget, a türelmet és az összetartozás érzését. Ez a gondoskodó kő kiegyensúlyozottságot és életörömöt biztosít. Pozitívvá alakítja át a negatív energiát, elűzi a félelmet, nyitottságra és türelemre nevel. Megfiatalít és kreativitásra ösztönöz. Lehetővé teszi, hogy az összes lehetséges megoldást észrevegyük, és közülük a leghasznosabbat válasszuk ki. Mágnesként vonzza viselőjéhez a fellendülést és a bőséget. A zöld turmalin legyőzi az apafigurákkal szemben adódó problémákat. A gyógynövényekkel való foglalkozásra ösztönöz, elősegíti, az ilyen gyógyszerek alkalmazását és képes gyógyítani a növényeket. Az üzletemberek kövének tartják számon.

A gyógyításban (mint az összes többi zöld színű kő) segíti az alvást, és megnyugtatja a tudatot. Erősíti az idegrendszert, felkészíti a vibrációs váltásra. Jótékonyan hat a szemre, a szívre, a csecsemőmirigyre, az agyra és az immunrendszerre; megkönnyíti a fogyást, valamint enyhíti a krónikusfáradtság-szindróma tüneteit és a kimerültséget. Elősegíti a gerincoszlop összehangolását, és enyhülést nyújt a megerőltetett izmoknak. Hatékony méregtelenítő és salaktalanító hatású, valamint jó székrekedésre és hasmenésre is. Segít a májgyulladáson és a vérmérgezésen is. Csillapítja a klausztrofóbiát és a pánikrohamokat. Hasznos a hiperaktív gyerekeknek is.

Többszínű drágakő turmalin /elbait/

Minden színt tartalmaz, így ennek eredményeként egységes egésszé ötvözi a szellemet, a testet és a lelket. Kitűnő kő a képalkotáshoz, elősegíti az álmodást, kreativitásra ösztönöz, és fejleszti a képzeletet. Bejáratot biztosít a belső énünkhöz és a magasabb rendű spirituális birodalmakba.

A gyógyításban élénkíti az immunrendszer és az anyagcsere működését.

Rózsaszín turmalin

Mint a nemi vágy fokozója vonzza a szerelmet az anyagi és a spirituális világba. Biztosítékot ad arra, hogy a szeretet nem jár veszéllyel; arra ösztönöz, hogy bízzunk; és megerősíti, hogy előbb magunkat kell szeretni, s csak azután reménykedhetünk másik irántunk érzett szeretetében. Segít megosztani a fizikai örömöket. Az érzelmi fájdalmat és a régi, károssá vált érzelmeket eloszlatja a szívcsakrán keresztül, amelyet megtisztít, valamint szintetizálja a szeretetet a spiritualitással. Elősegíti a békességet és a teljes ellazulást, összekapcsol a bölcsességgel és a könyörületességgel, valamint megkönnyíti a gyógyító energiák befogadását.

A gyógyításban a rózsaszín turmalin kiegyensúlyozza a nem megfelelően működő endokrinrendszert; jó hatással van a szívre, a tüdőre és a bőrre.

Tegyük a szívre!

Bíbor-ibolyalila turmalin

Elősegíti a szív gyógyulását, és szerető tudatot hoz létre. A gyökér- és a szívcsakrához kapcsolódik, fokozza a ragaszkodást és a szeretetteljes vágyódást. Serkenti a kreativitást és az intuíciót. Szabaddá teszi a harmadik szemet, élénkíti a tobozmirigyet és szertefoszlatja az illúziókat. Hasznos kő az előző életek gyógyításához; feltárja a probléma lényegét, aztán eltünteti.

A gyógyításban a bíbor turmalin csillapítja a depressziót, és megszabadít a rögeszmés gondolatoktól. Jótékonyan hat a szennyező anyagokra való érzékenységre, az Alzheimer-kórra, az epilepsziára és a krónikusfáradtság-szindrómára.

Vörös turmalin /rubellit/

Csakra

Szívcsakra

Erősíti a szeretet megértésének képességét; fejleszti a diplomatikusságot és a rugalmasságot, a barátkozó természetet és az extroverziót; kiegyensúlyozza a túlzott agresszivitást és a túlzott passzivitást. Gyógyítja és energiával tölti fel a szexcsakrát, és minden szinten növeli a kreativitást. Erővel és energiával tölt fel.

A gyógyításban: a vörös turmalin vitalitást ad a fizikai testnek, amelyet méregtelenít is. Gyógyítja a szívet, jótékonyan hat az emésztőrendszerre, a véredényekre és a reproduktív rendszerre; serkenti a vérkeringést, valamint a lép és a máj működését, rendbe hozza a vénákat. Hasznos izomgörcsökre és megfázásra is. Vértisztító hatású, méregteleníti a májat és serkenti az immunrendszer működését.

Görögdinnye turmalin

Csakra

Szakrális csakra, napfonat csakra, szívcsakra

A szívcsakra szuperaktiválója, összekapcsolja a magasabb rendű énnel, valamint táplálja a szeretetet, a gyengédséget és a barátságot. Türelmessé tesz, tapintatra és diplomatikusságra nevel. Csillapítja a depressziót és a félelmet, elősegíti a belső békét. A görögdinnye turmalin segít megérteni a helyzeteket, és a szándékok egyértelmű kifejezését. Jótékonyan hat az érzelmi zavarokra, és oldja a régi fájdalmat. Előnyösen befolyásolja a barátságokat. Jó a melankólia ellen, segít ha elégedetlenek vagyunk magunkkal.

A gyógyításban: a görögdinnye turmalin elmozdít minden akadályt az útból, hogy a szervezetünk újra teljes egész legyen. Előmozdítja az idegek regenerációját, különösen paralízis és sclerosis multiplex esetében, és enyhíti a stresszt. Segít a kimerültségen és a fogínygyulladáson.

Sárga turmalin

Élénkíti a napfonatcsakrát és növeli a személyes erőt. Megnyitja a spirituális utakat, valamint támogatja a szellemi tevékenységeket és az üzleti ügyeket.

A gyógyításban: gyógyítja a gyomrot, a májat, a lépet, a vesét és az epehólyagot.

ÖSSZENŐTT KÖVEK

Fekete turmalin csillámmal

Visszaküldi forrásához a betegségre vonatkozó átkokat, így az elkövető tanulhat belőle. Ez a kombináció főleg az elektromágneses szmog megsemmisítésére hatásos.

Fekete turmalinpálcák kvarcban

A kvarcban kissé vaskos turmalinpálcák találhatók, ellentétben a turmalinos kvarc bán lévő szálakkal. Kitűnő az asztrális és a valóságos támadás semlegesítésére: megerősíti azokat, akik ellen a támadás irányult. Használható terrortámadás elleni védekezésként, és az ilyen támadás hatásainak gyógyítására. Megvan az a képessége, hogy kettősségek mélyére hatoljon, s az árnyékot beleolvassza a teljes személyiségbe.

Turmalin lepidolittal

Ha anyakőzetben található, kiváló arra, hogy szakítsunk a függőség bármilyen fajtájával; segít megérteni a mögötte meghúzódó okokat, és belátni, hogy a tagadás már egy ideje jelen van. Ezt követően pedig lehetővé teszi, hogy a függőséget okozó anyag vagy magatartás álságos támogatása nélkül éljük az életünket.