BERILL

FAJTÁI:

  • Aranyberill (heloidor)
  • Morganit (rózsaszín berill)
  • Bixbit (vörös berill)

SZÍN

Rózsaszín, aranyszínű, sárga, zöld, fehér, kék

CSAKRA

Szívcsakra, amulett

JELLEGZETESSÉGEI

A berill megtanít arra, hogy csak azt tegyük meg, amit valóban szükséges. Ez az a kő, amelyik segít megbirkózni a stresszel teli élettel és a felesleges terhekkel. Lehetővé teszi, hogy az elvégzendő feladatunknak megfelelően kapjunk útmutatást. A tisztaságot jelképezi. Támogatást nyújt a lehetőségek kiaknázásához, s kitűnően használhatjuk kristályból való jósláshoz, illetve gyakran készítenek belőle kristálygömböt. Megnyitja és aktiválja a korona- és a napfonatcsakrát.

Pszichológiailag:

A berill fokozza a bátorságot, oldja a stresszt és megnyugtatja az elmét.

Mentálisan:

Annak a képességének köszönhetően, hogy kiszűri a figyelemelterelő történéseket és csökkenti a bennünket érő szélsőséges hatásokat, hozzájárul a pozitív szemléletmód kialakulásához. Csökkenti a szőrszálhasogatásra való hajlamot és az aggódást.

Érzelmileg:

A berill feléleszti a szerelmet azokban, akik házasok, de már eltompultak az egymás iránti érzelmeik.

GYÓGYHATÁSA

Javítja a látást, megakadályozza a bélgyulladást, továbbá méregtelenítő hatású. Segít a honvágyon, és oltalmazza azt, aki amulettként magánál hordja. A berill serkenti a kiválasztás szerveit, erősíti a légzési és a keringési rendszert, fokozza a méreg- és a szennyező anyagokkal szembeni ellenállást. Jótékonyan hat a májra, a szívre, a gyomorra és a gerincoszlopra, ellensúlyozza a megrázkódtatás következményeit. Nyugtató hatású kő. Elixírként a torokfertőzések kezelésére használják.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre, vagy használjuk kristályból való jósláshoz!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Aranyberill (heloidor)

Csakra

Napfonat csakra, koronacsakra

A jósok köve és szertartásokhoz használják. Hatékonnyá teszi a kristályból való jóslást, bármilyen természetű mágiát. Oldja az izomfeszültséget, javítja a látást. Fokozza a tisztaságot, a kezdeményezőképességet, függetlenségre tanít; növeli az akaraterőt, hogy sikerre vigyük elképzeléseinket, és azt a képességet, hogy élni tudjunk az adódó lehetőségekkel. Segít elviselni a stresszt és a megterheléseket, oldottabbá és türelmesebbé tesz. Megnyitja a korona- és a napfonatcsakrát.

Morganit (rózsaszín berill)

Lásd, a részletes leírást az M betű alatt.

Bixbit (vörös berill)

Megnyitja és energiával tölti fel az alapcsakrákat.