KRIZOPRÁZ

SZÍN

Almazöld, citromsárga

CSAKRA

Szívcsakra

HOROSZKÓP

Rák

JELLEGZETESSÉGEI

A krizopráz azt az érzést tudatosítja bennünk, hogy az isteni egész részei vagyunk. Mély meditativ állapotot idéz elő. A régiek azt tartották róla, hogy erősíti az igazságszeretetet, akárcsak a reményt és az ösztönös megérzést. Előhozza a bennünk lévő tehetséget és ösztönzi a kreativitást. Hűségessé tesz mind az üzleti, mind a személyes kapcsolatokban. Energiával tölti fel a szív- és a szakrális csakrát, míg a fizikai testbe univerzális energiát hoz.

Pszichológiailag:

A krizopráz megnyugtat, és megakadályozza, hogy kizárólag önmagunkkal és a saját érdekeinkkel törődjünk; továbbá nyitottá tesz az új helyzetekre. A kényszeres, valamint a megfontolás nélküli gondolataink és cselekedeteink legyőzésével a figyelmünket a pozitív események felé fordítja. Ez a kő szembeszáll az előítéletekkel, így önmagunk és mások elfogadására ösztönöz. Elősegíti a megbocsátást és a könyörületet.

Mentálisan:

A krizopráz serkenti a folyékony beszédet és az éleselméjűséget. Megakadályozza, hogy mérgünkben meggondolatlanul beszéljünk. A nyomasztó és az ismétlődő látomások elűzésével megelőzi a rémálmokat illetve, megkönnyíti azok feldolgozását, különösen a gyermekeknél.

Érzelmileg:

Erősíti a biztonságérzetet és a bizalmat. Hasznos a kölcsönös függőség gyógyításában; támogatja a függetlenséget, ugyanakkor erősíti a kötelességtudatot.

Fizikailag:

Erős a méregtelenítő hatása. Elősegíti a nehézfémek távozását a testből, és serkenti a májműködést.

GYÓGYHATÁSA

A krizopráz kitűnő kristály a relaxációhoz és a nyugodt alváshoz. Együtt rezeg a szexcsakrával, fokozza a termékenységet, megszünteti a fertőzés okozta terméketlenséget; és védelmet nyújt a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Jótékonyan hat a köszvényre, a szemproblémákra és a mentális betegségekre. Gyógyítja a bőrbetegségeket, a szívproblémákat és a golyvát; egyensúlyba hozza a hormonokat; és csillapítja az emésztőrendszert. Segít, ha erőtlennek érezzük magunkat; univerzális energiával tölti fel a testet. Fokozza a C-vitamin felszívódását. Füstkvarccal kombinálva hatékony a gombás fertőzésekkel szemben. Segíti a méregtelenítést és a salaktalnítást.

ALKALMAZÁSA

Viseljük, vagy tegyük a megfelelő helyre!