FLUORIT

FAJTÁI:

  • Kék fluorit
  • Szivárvány fluorit
  • Színtelen fluorit
  • Zöld fluorit
  • Ibolyaszínű vagy lila fluorit
  • Sárga fluorit
  • Ittrian fluorit

SZÍN

Színtelen, kék, zöld, bíbor, sárga, barna

HOROSZKÓP

Vízöntő, Halak, Szűz

JELLEGZETESSÉGEI

A fluorit fokozottan védelmező kristály, különösen pszichikai szinten. Segít felismerni (amikor a külső hatások már belülről emésztenek bennünket), valamint kizárni a lelki manipulációt és a nem megfelelő szellemi hatást. Tisztítja és stabilizálja az aurát. Rendkívül hatásos a komputer és az elektromágneses stressz ellen. Gyógyításra használva a fluorit eltávolítja a negatív energiákat és a stressz minden fajtáját. A testben mindent tisztít, megszűr, eloszlat és újraszervez, ami nincs megfelelő állapotban. Ez a legjobb kristály a rendezetlenség bármilyen formájának megszüntetésére.

A fluorit földeli és egyesíti a spirituális energiákat. Erősíti az előítéletektől mentes tárgyilagosságot, és fokozza az intuitív képességeket, jobban tudatosítja bennünk a magasabb rendű spirituális valóságot, és meggyorsíthatja a spirituális eszmélést; valamint összpontosítja az elmét és az univerzális gondolkodáshoz kapcsolja. Stabilitást hoz a közösségekbe, és közös cél mögött sorakoztatja fel a tagokat.

Sok szinten társul a fejlődéshez, és belesimítja a mindennapi életbe. Legyőzi a káoszt, újjászervezi a fizikai, az érzelmi és a szellemi testet.

Pszichológiailag:

A fluorit feloldja a megmerevedett viselkedésmintákat, gyengéden ajtót nyit a tudatalattira, és az elfojtott érzéseket a felszínre hozva eloszlatja azokat. Növeli a magabiztosságot, ügyességet.

A fluorit fejleszti a fizikai és a szellemi összerendezettséget, valamint megakadályozza a mentális rendellenességeket. Útjukra engedi a megkövesedett elképzeléseket, és a nézőpontot tágítva segít túllépni a szűklátókörűségen. Szétoszlatja az illúziókat, felfedi az igazságot. Nagyon hasznos, ha pártatlanul és objektíven kell állást foglalnunk.

Ez a kristály a tanulás kitűnő segítője:

Összerendezi és feldolgozza az információkat, a már meglévő tudást egységbe foglalja a még meg- tanulandóval, növeli a figyelem összpontosítást. Segít az új ismeretek hasznosításában, megkönnyíti a gyors gondolkodást.

Érzelmileg:

Stabilizáló hatása van. Lehetővé teszi, hogy megértsük, a gondolkodásunk és az érzéseink milyen hatással vannak a szervezetünkre. A kapcsolatokban az egyensúly fontosságára tanít.

Fizikailag:

Erősíti az egyensúlyt és a koordinációt.

GYÓGYHATÁSA

A fluorit hatékonyan gyógyító eszköz, elbánik a fertőzésekkel és a rendellenességekkel. Előnyös a fogak, a sejtek és a csontok számára; megjavítja a károsodott DNS-eket. Hatásos a vírusokkal szemben, különösen elixírként alkalmazva. Regenerálja a bőrt és a nyálkahártyát, főként a légutakban; gyógyítja a fekélyt és a sebeket. Jó hatással van a megfázásra, az influenzára és az arc-, illetve homlok-üreg gyulladásra. Feloldja a letapadásokat, mozgékonnyá teszi az ízületeket, enyhíti az ízületi gyulladást és a gerinc sérüléseit. Az egész szervezeten áthatolva igyekszik a szív felé, fokozza a fájdalomcsillapítást. Enyhülést hoz az övsömör kellemetlen tüneteire és más, az idegekkel összefüggő fájdalomra; gyógyítja a bőrt: eltünteti a foltokat és a ráncokat. A fluorit feléleszti a szexuális libidót.

ALKALMAZÁSA

Viseljük a fülünkben, vagy helyezzük el a környezetünkben! Gyógyítás céljából tegyük a megfelelő testrészre! Eltünteti a negatív energiákat és a stresszt, de minden használat után meg kell tisztítani. Tegyük a komputerre, vagy saját magunk és az elektromágneses szmog forrása közé! A drágakő-eszenciát spricceljük a levegőbe. A marokkövek hasznos nyugtatók.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék fluorit

Csakra

Homlokcsakra

Növeli a kreativitást, a fegyelmezett gondolkodást és a világos kommunikációt.

Kéthatású kő: lecsillapítja vagy újjáéleszti az energiát, annak megfelelően, hogy mire van szüksége a fizikai vagy a biomágneses testnek. A kék fluorit hatásos a szem, az orr, a fül és a torok problémáira. Az agy aktivitásának összpontosításával fokozza a gyógyulás esélyét, és felnyitja a szemet a spiritualizmusra.

Szivárvány fluorit

Csakra

Napfonat csakra, homlokcsakra, megmérettetők köve

Tisztító és salaktalanító hatású, jó érelmeszesedés ellen, erősíti a csontozatot. Segíti az összpontosítást, hasznos segítség a megmérettetések esetén.

Színtelen fluorit

Csakra

Szívcsakra

Serkenti a koronacsakrát, energiával tölti fel az aurát, és harmóniába hozza a szellemet a lélekkel. Összehangolja az összes csakrát, univerzális energiát hoz a fizikai testbe. Gyógyítás közben fokozza más kristályok hatékonyságát, és élesíti a homályos látást.

Zöld fluorit

Csakra

Szívcsakra

Közvetlen környezetünkben különösen hatékonyan nyeli el a negatív energiákat. A tudatalattiból a felszínre hozza az információkat és érvényesülni engedi az intuíciót. Hatásos tisztítója az aurának, a csakrának és a szellemnek; megszünteti az elavult szokásokat. Csillapítja a gyomorbántalmakat és a bélgörcsöket.

Ibolyaszínű vagy lila fluorit

Csakra

Homlokcsakra

Stimulálja a harmadik szemet, józan ésszel gazdagítja az kommunikációt. Hasznos a csontok, a csontvelő gyógykezelésében.

Sárga fluorit

Csakra

Napfonat csakra

Növeli a kreativitást és stabilizálja a csoportenergiát. Különösen hasznos az együttes erőfeszítésekhez. Támogatja az intellektuális tevékenységeket. Fizikai szinten eltávolítja a méreganyagokat. Jótékony hatással van a koleszterinre és a májra.

Ittrian fluorit

Kissé eltérő az alakja más fluoritoktól, és nem szünteti meg a rendezetlenséget.