MUSZKOVIT /CSILLÁMKŐ/

FAJTÁI:

  • Rózsaszín muszkovit
  • Ibolyalila muszkovit

SZÍN

Rózsaszín, szürke, barna, zöld, ibolyalila, sárga

CSAKRA

Szívcsakra, torokcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

A muszkovit a csillámkő leggyakoribb fajtája. Misztikus kő, erős a kapcsolata az angyalokkal; és a magasabb rendű én tudatát serkenti. Kristályjósláshoz használva ez a látomásokat előidéző kő a legmagasabb rendű spirituális világokhoz kapcsolódik. Stimulálja a szívcsakrát, erősíti a megérzést és a tisztánlátást.

A muszkovit lehetővé teszi, hogy észrevegyük az emberek jellembeli fogyatékosságait, ugyanakkor fokozza a feltétel nélküli szeretetet és az elfogadást. Tükröt tart elénk, és segít felismerni mindazt, amit másokra vetítünk ki: azokat a részeinket, amelyeket nem tartunk magunkénak, s ezért azt hisszük, hogy másokban látjuk. Rávilágít arra, hogy azok a dolgok, amelyeket nem kedvelünk másokban, valójában azok a jellemvonások, amelyeket önmagunkban nem tudunk elfogadni. A muszkovit segíti ezeknek a tulajdonságoknak az egyesítését és átalakítását.

Ha a muszkovittal kristályrácsot készítünk földrengéstől veszélyeztetett vidékeken, finoman és biztosan csillapítja a földkéreg alatti feszültségeket. Ugyancsak oldja a feszültséget a fizikai testben, amelyet összehangol a meridiánokkal, így egyensúlyt teremt.

Pszichológiailag:

A muszkovit eloszlatja a bizonytalanságot, az önbizalomhiányt és az ügyetlenséget. Hasznos azoknak, akik diszpraxiában szenvednek, valamint összekeverik a bal és a jobb oldalt. Csillapítja a mérget és az idegi stresszt, s az élet minden területén rugalmasságot biztosít. Elősegíti, hogy örömteli várakozással tekintsünk a jövőbe, és hogy megbecsüljünk minden leckét, amelyre a múlt tanított meg bennünket. Lehetővé teszi, hogy úgy lássuk önmagunkat, ahogy mások látnak bennünket; s így megváltoztathassuk azt a képet, amelyet eddig a külvilágnak mutattunk magunkról. Támogatást nyújt a fájdalmas érzések feltárása Idején.

Mentálisan:

A muszkovit segíti a problémamegoldást, gyorsítja a felfogóképességet. Megkönnyíti a gondolatok és az érzések világos kifejezését.

Fizikailag:

Jótékonyan hat a megjelenésünkre. Csillogóvá teszi a hajat és ragyogóvá a szemet. Hatására az alkatunknak leginkább megfelelő testsúly alakul ki.

GYÓGYHATÁSA

A muszkovit ellenőrzése alatt tartja a vércukorszintet, egyensúlyozza a hasnyálmirigy kiválasztását, enyhíti a kiszáradást, és böjt alatt megelőzi az éhségérzet kialakulását. Szabályozza a veséket. Csillapítja az álmatlanságot, az allergiát; és gyógyít minden betegséget, amelynek rendellenesség vagy szorongás az oka. Különösen a pszichoszomatikus eredetű szív-, vese-, epe- és gyomorpanaszokon segít. Nyugtatólag hat a központi idegrendszerre.

ALKALMAZÁSA

Hordjuk magunkkal, vagy tartsuk a kezünkben! Simítsuk át vele a bőrt!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Rózsaszín muszkovit

A leghatásosabb kő az angyalokkal való kapcsolatfelvételhez.

Ibolyalila muszkovit

Megnyitja a magasabb rendű koronacsakrákat, és a tudatot nagyon finom rezgésre emeli.