SZTAUROLIT

SZÍN

Barna, sárga-barna, vörösesbarna

CSAKRA

Homlokcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

A sztaurolit tündérkeresztként ismert. Ugyanis azt hitték róla, hogy a tündérek könnycseppjeiből képződött, amelyeket akkor hullajtottak, amikor Krisztus haláláról értesültek.

Elősegíti és erősíti a szertartásokat, használható fehér mágiához is. Azt tartják róla, hogy elérhetővé teszi a Közép-Kelet ősi bölcsességét. Összekapcsolja a fizikai, az éteri és a spirituális síkokat, valamint megkönnyíti közöttük a kommunikációt.

Pszichológiailag:

A sztaurolit egyedülálló módon hasznos a stressz csillapításában. Csökkenti a depressziót és a függőségeket, valamint megszünteti a hajlamot arra, hogy agyonhajszoljuk magunkat, és túl sokat vállaljunk. Válságos helyzetekben segít tisztán látni és bátran megtenni a szükséges lépéseket.

Fizikailag:

A sztaurolit kitűnő kő azok számára, akik szeretnék abbahagyni a dohányzást, valamint mérsékelni és gyógyítani a hatásait. Segít felismerni a nikotinfüggőség mögött rejlő okokat; és földelő energiát biztosít azoknak a levegős csillagjegyekben született embereknek, akik arra használják a nikotint, hogy a Földhöz kösse őket.

GYÓGYHATÁSA

A sztaurolit jótékonyan hat a sejtek rendellenességeire és növekedésére, fokozza a szénhidrátok felszívódását és csökkenti a depressziót. Hagyományosan a láz mérséklésére használták. Enyhíti a bakteriális és vírusos fertőzések nyomán kialakult betegségek lefolyását.

ALKALMAZÁSA

Tartsuk a kezünkben, vagy tegyük a megfelelő testrészre!