PETALIT

FAJTÁI:

  • Rózsaszín petalit
  • Színtelen petalit

SZÍN

Színtelen, fehér, rózsaszín, szürke, vörösesfehér, zöldesfehér

CSAKRA

Szívcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

Olykor angyalkőként is emlegetik, mivel erősíti a kapcsolatot az angyalokkal. Magas és tiszta rezgésével utat nyit a kozmikus tudathoz. Segít a spirituális tisztulásban. Védelmet nyújtó kő, amely elmélyíti a meditációt és a ráhangolódást. Nagyon nyugodt és tiszta spirituális dimenziókba visz, ahol mindennek az okára megvan a magyarázat, s ahol ezek az okok megváltoztathatók. Főleg az elődök és a családi vonal gyógyítására hasznos, mert az azt megelőző időkre tud visszahatni.

A petalit sámánikus kő. Biztonságos környezetet biztosít a spirituális kapcsolatteremtéshez vagy a megvilágosodást kereső úton. Aktiválja a fejlődést, és energiát biztosít hozzá.

Ez a kő nyugtatja az aurát, megnyitja a torok- és a magasabb rendű koronacsakrát; magasabb spirituális rezgésekhez kapcsolódik. A jelenlegi metafizikai képességeinket messze meghaladókkal ruházza fel; a spirituális tudás legmagasabb szintjeivel köt össze, és megkönnyíti, hogy szavakba öntsük spirituális látomásainkat.

Még egy kis darab petalit is rendkívül hatékony elixírként. Segítségével megszabadulhatunk a negatív karmától, és az aurát vagy a szellemi testet megtisztítja az entitásoktól. Segít feldolgozni a sokkos élményeket. Jó szolgálatot tesz, ha már korlátokat jelentő kötelékeket szeretnénk levágni magunkról.

A testen viselve a petalit folyamatosan ellát energiával, és minden szinten aktiválja a test energiaközpontjait. Ugyancsak erősíti és energiával látja el azt a környezetet, ahol található.

GYÓGYHATÁSA

Egyensúlyban tartja az endokrinrendszer működését, valamint serkenti a hármas melegítő meridiánt. Hatékonyan alkalmazható az AIDS-es és a daganatos betegek kezelésében. Előnyösen hat a sejtekre, a szemre, a tüdőre, az izomgörcsökre és a belekre. Megszünteti a lábikragörcsöt, enyhíti a gyulladásos szembetegségeket.

ALKALMAZÁSA

Viseljük medálként vagy fülbevalóként, vagy tegyük a megfelelő testrészre, különösen a harmadik szemre!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

A következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Rózsaszín petalit

Tisztítja a szív meridiánját, és megszabadít az érzelmi terhektől. Erősíti az érzelmi testet, elűzi a félelmet.

Színtelen petalit

A negatív energiákat tehetetlenné teszi. Eloszlatja az áttéteket, a miazmákat.