KVARC: FÜSTKVARC

SZÍN

Barnástól feketés árnyalatig, néha sárgás

CSAKRA

Gyökércsakra, napfonat csakra, termékenység-kő

HOROSZKÓP

Bak, Mérleg

JELLEGZETESSÉGEI

A füstkvarc a leghatékonyabban földelő és lehorgonyzó kövek közé tartozik; ugyanakkor meditáció alatt emeli a rezgéseket. Ez a védelmet nyújtó kő szorosan kötődik a föld- és a gyökércsakrához, előmozdítja a környezetvédelmét és az ökológiai megoldásokat. Nagyszerű ellenszere a stressznek. Segít a nehéz időszakokat nagy lelki nyugalommal tolerálni, megerősíti az elhatározásokat.

Földeli a spirituális energiát, gyengéden megsemmisíti a negatív rezgéseket, elnyeli az elektromágneses szmogot, valamint minden szinten elősegíti a méregtelenítést és bármilyen káros hatás kiküszöbölését. Pozitív rezgéssel tölti meg a teret. Megtanít arra, miként váljunk meg bármitől, ami többé már nem szolgálja a javunkat.

Pszichológiailag:

A füstkvarc csillapítja a félelmet, javít a depressziós hangulaton és érzelmi megnyugvást biztosít. Csökkenti az inkarnációs lét kiváltotta öngyilkossági hajlamot és vegyes érzelmeket. Segít a fizikai testünk és szexuális természetünk elfogadásában, növeli a férfiasságot, valamint tisztítja a gyökércsakrát, így a szenvedély természetes módon áramolhat. Ez a kristály enyhíti a rémálmokat, és egyértelművé teszi az álmainkat. Ha negatív érzelmekkel kerül kapcsolatba, finoman szétoszlatja ezeket.

Mentálisan:

A füstkvarc támogatja a pozitív és pragmatikus gondolkodást; használható kristályjóslásra is, hogy fejlessze az éleslátásunkat, és megszüntesse a hibázástól való félelmünket. Feloldja az ellentmondásokat, fokozza a figyelem összpontosítást, és csökkenti a kommunikációs nehézségeket. Meditációhoz megtisztítja az elmét.

Fizikailag:

Mivel a füstkvarc gyakran természetes módon sugarakat bocsát ki, kitűnően lehet gyógyítani vele olyan betegségeket, amelyeknek kemoterápiára vagy sugárkezelésre van szükségük. De elővigyázatosak legyünk az ilyen kövek kiválasztásánál: inkább kisebb kisugárzásúak, de természetes képződmények legyenek, mint mesterséges sugárzással kezeltek (ezek a kövek nagyon feketék és nem átlátszóak). A stressz tűrő képességünk is növelhető a nyugtató füstkvarc segítségével, valamint fájdalomcsillapítóként is beválik. A gyógyításban, ha lassú energia kibocsátású füstkvarcot helyezünk el a test körül úgy, hogy a csúcsai kifelé mutassanak, akkor megelőzhetjük a gyógyulási krízist.

GYÓGYHATÁSA

A füstkvarc főleg a has, csípők és a lábak betegségeire hatásos. Enyhíti a fájdalmat, beleértve a fejfájást is, valamint jótékonyan hat az ivarszervekre, az izom- és az idegszövetekre, a szívre. Oldja a görcsöket, erősíti a hátat és az idegeket. Elősegíti az ásványi anyagok felszívódását, és szabályozza a testen belüli folyadékokat. Salaktalanító hatást fejt ki, és erősíti a kötőszövetet. Mérsékli az elvonási tüneteket. Potencianövelő, illetve termékenységfokozó hatásúnak is tartják.

ALKALMAZÁSA

Bárhol, különösen a gyökércsakránál. Tehetjük a párnánk alá, a telefon mellé. Medálként viseljük hosszú időn át. A stressz eloszlatására vegyünk mindkét kezünkbe egy-egy követ, és üljünk csendben néhány percig!