SZODALIT

SZÍN

Kék

CSAKRA

Torokcsakra, homlokcsakra, koronacsakra

HOROSZKÓP

Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak

JELLEGZETESSÉGEI

A szodalit egyesíti a logikát a megérzéssel, a magasabb rendű tudatból a fizikai szintre hozza az információkat. Serkenti a tobozmirigyet és a harmadik szemet, elmélyíti a meditációt. Ha szodalitot használunk meditációhoz, a tudat képes megérteni azokat a körülményeket, amelyek közé kerülünk. Ez a kő igazságérzetre, és arra tanít, hogy legyenek elveink; s egyben lehetővé is teszi, hogy hűek maradjunk önmagunkhoz és kiálljunk a meggyőződéseinkért.

A szodalit megtisztít az elektromágneses szennyeződéstől, a komputerre téve pedig blokkolja a kisugárzást. Hasznos azoknak, akik érzékenyek az elektromágneses szmogra.

Különösen előnyös ez a kő csoportmunkához, mivel harmóniát és a célok iránti szolidaritást biztosít. A csoport tagjai között növeli a bizalmat, a bajtársiasságot és a kölcsönös egymásrautaltságot.

Kitűnő a tudat számára is. Megszünteti a szellemi zűrzavart és alárendeltséget. Elősegíti a racionális gondolkodást, az objektivitást, az igazságot és az intuitív érzékelést, az érzések szavakba öntésével együtt. Mivel nyugtatja az elmét, lehetővé teszi az új információk befogadását. A szodalit elősegíti a régi keletű mentális programozások és a merev gondolkodási minták elengedését, hogy ezzel adjunk helyet az újfajta meglátásoknak a gyakorlatban is.

Pszichológiailag:

Érzelmi egyensúlyt biztosít, és enyhíti a pánikrohamokat. Átformálja az örökké védekező vagy túlzottan érzékeny személyiséget, megszünteti azoknak a félelmeknek, fóbiáknak, bűntudatnak és irányító mechanizmusoknak a forrását, amelyek visszatartanak attól, hogy a valódi önmagunk legyünk. Növeli az önbecsülést, az önbizalmat; megkönnyíti önmagunk elfogadását. Felszabadítja a bűntudatból elfojtott érzelmeket, segít átélni az őszinte szeretetet.

GYÓGYHATÁSA

A szodalit egyensúlyban tartja az anyagcserét, egyaránt megszünteti a kalciumtöbbletet- és a hiányt is, tisztítja a nyirokrendszert és a szerveket, serkenti az immunrendszert. Fájdalomcsillapító hatású. Jótékonyan hat a sugárzás okozta sérülésekre és az álmatlanságra. Gyógyítja a torkot, a hangszálakat és a gégét; hasznos a rekedtségre és az emésztési rendellenességekre. Csökkenti a lázat, a vérnyomást, és serkenti a folyadékfelszívódást a szervezetben.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre, vagy hosszú időszakokon át viseljük!