SUGILIT /LUVULIT/

SZÍN

Bíbor, ibolyalila, rózsaszín

CSAKRA

Minden csakra

JELLEGZETESSÉGEI

A sugilit a szeretet legjelentősebb kövei közé tartozik, elhozza a bíbor sugár energiáját a Földre. A spirituális szeretetet és bölcsességet jelképezi, s ennek a szeretetnek a szabad áramlásához megnyitja és összehangolja a csakrákat. Spirituális tudatosságra ösztönöz, fejleszti az üzenetközvetítés képességét.

Elkísér az előző életekbe, vagy a köztes létállapotba vezető utunkon, hogy megkeressük a rendellenesség okát. Ez a kő megadja a választ az élet minden nagy kérdésére, az olyanokra, mint: „Miért vagyok itt?”, „Honnan jöttem?”, „Ki vagyok?”. Hasznos kísérő a megvilágosodáshoz vezető bármilyen úton. Óvja a lelket a sokktól, a traumától, a csalódástól, és enyhíti a spirituális feszültséget. Segít az érzékeny embereknek, anélkül alkalmazkodni a földi rezgéshez, hogy elkeserednének, vagy a saját rezgésük károsodna. A sugilit lehetővé teszi, hogy fényt és szeretetet vigyünk a legsötétebb helyzetekbe is.

Mivel elősegíti a megbocsátást és kizárja az ellenséges érzelmeket, hasznos a csoportokkal való foglalkozáshoz, mert megszünteti a közösségen belüli nehézségeket, és megkönnyíti a szeretetteljes kommunikációt.

Pszichológiailag:

A sugilit jótékonyan hat a beilleszkedni nem tudókra, azokra az emberekre, akik a Földet nem érzik az otthonuknak, valamint azokra is, akik paranoiában vagy skizofréniában szenvednek. Kitűnő az autisták számára. Megkönnyíti annak megértését, hogy a tudat milyen hatással van a testre, és mi a szerepe a rendellenességben.

Érzelmileg:

A sugilt biztosítja azt a képességet, hogy a kellemetlen dolgokkal is szembenézzünk. Enyhíti a sajnálatot, a bánatot és a félelmet; arra sarkall, hogy bocsássunk meg önmagunknak.

Mentálisan:

A sugilt serkenti a pozitív gondolatokat, újrarendezi azokat az agystruktúrákat, amelyek az olyan tanulási nehézségek mögött húzódnak meg, mint a diszlexia. Támogat abban, hogy megalkuvás nélkül oldjuk meg a konfliktusokat, jó a félelmek ellen.

Fizikailag:

A sugilt jótékony hatású a daganatos betegekre, mivel gyengéden feloldja az érzelmi nyugtalanságot és enyhíti a kétségbeesést. Eltávolítja a negatív energiát, szerető támogatást kölcsönöz, gyógyító energiát közvetít a test, a lélek és a szellem számára.

GYÓGYHATÁSA

Egyedülállóan jó fájdalomcsillapító: a benne található mangán-dioxid elmulasztja a fejfájást és a rossz közérzetet. Segít a motorikus zavarokon, csillapítja a fogfájást. Legaszténia és figyelemzavaros tünetegyüttes esetén segíti az összpontosítást.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre, de elsősorban a szív és a nyirokmirigyek fölé! Fejfájás esetén tartsuk a homlokunkon! A rossz közérzet enyhítéséhez tegyük a harmadik szemre!